19:00

Anderslövs BoIK

Referat: AIF Barrikaden - Anderslövs BoIK

Startelva: Mohamed – Sten, Alfons, Martin N, Oskar – Maksym, Osama, Johan E, Linus – Amine, Anders

Avbytare var Olle som spelade sista 18 som anfallare och Shakeb och Alex (den ”gamle come-backande i år) som spelade sista kvarten som vänster yttermittfältare resp. högerback.

I den 7:e min hände något som ev. kunde riskerat att göra oss nervösa och ge matchen en helt annan utveckling än den nu fick. Ett inlägg från vänsterkanten nådde en framstormande Anderslövsspelare som borde gjort mål men dundrade bollen flera meter över från mindre än 10 meters håll.

Nu visade det sig att det skulle bli deras enda farlighet på hela första halvlek. Det lösa skottet nästan rakt på Mohamed efter mindre än 5 minuters spel blev deras enda på mål innan paus och Mohamed stod nästan lika sysslolös som när han hoppade in efter Mikaels utvisning i Skabersjö i söndags.

Vi hade väldigt mycket boll på deras planhalva och väldigt stort bollinnehav men det såg länge precis lika ineffektivt ut som det gjorde hela matchen mot Skabersjö. Vi kombinerade bra fram till i nivå med straffområdeslinjen men sen var det stopp eller ett dåliga avslut. Det var först i den 35:e min en av våra spelare kom ensam från bara 5-10 meter från mittlinjen och kunde avancera mot mål medan han höll undan de bakifrån attackerande backarna. Så långt var det bra men detsamma kan inte alls sägas om avslutet som gick närmare 10 meter utanför.

I den 42:a min gjorde vi däremot 1-0 när Maksym slog en hörna som nådde Anders perfekt och han kunde nicka ner bollen i mål från nära håll utan chans för målvakten.

Som vid flera matcher den här säsongen såg Anderslöv ut att komma ut som ett nytt lag efter paus trots vårt psykologiska mål precis efter paus. Man hade ett par tidiga avslut och dominerade faktiskt första 10 minuterna. Men när de inte fick utdelning verkade energin rinna av dem och än mer gjorde den väl det när de i den 59:e min, efter en fin soloprestation fick till ett halvfriläge i lite snäv vinkel med hyfsat åtföljande skott/inlägg som dock Mohamed förtjänstfullt dök ner och räddade, bara för att anfallet därefter få se Anders göra 2-0.

Detta andramål föregicks av ett fint anfall som avslutades med att Oskar (väl?) slog en öppnande passning till Anders som hade halvdålig vinkel och inte mycket utrymme att skjuta på när målvakten gick ut men den decimeters lucka som fanns utnyttjade han på typiskt Anders-vis och rullade in bollen precis intill bortre stolpen. Minuten efteråt borde han fullbordat sitt hat-tric då han också frispelades och denna gång i en mycket bättre vinkel, ja nästan rakt framifrån, men sköt strax utanför.

Matchen kändes vid det här laget ganska avgjord. Anderslöv hade visserligen betydligt fler avslut i den här halvleken och också en del hörnor men det var vi som förde spelet och hade också en del sådana där ”trekvartschanser” där det ibland blev någon dragning eller passning för mycket istället för ett tidigt avslut. Det verkade som att vi omedvetet lade av lite och några bolltapp en bit in på deras planhalva kunde blivit kostsamma mot ett bättre lag.

Totalt sett ett resultat som tämligen väl speglade händelserna på planen. Vi var det klart bättre laget utan att göra någon av våra bästa matcher. Vi spelade väl bättre efterhand i båda halvlekarna och allra bäst spelade vi – om än ineffektivt sista 20 i första halvlek. Individuellt imponerade Oskar och Anders mest. Roligt var det att Mohamed skötte det lilla han fick att göra bra och att denna hedersknyffel fick hålla nollan i sin A-lagsdebut i seriespelet värmde säkert mångas hjärtan.

Statstik: Hörnor: 5-4 Avslut på mål: 8-3 Avslut utanför: 8-7.